December 28, 2017

Smarta Hem

    smart hem

Fördelarna med Smart Hem-system är otaliga:

Bekvämlighet
På den allra enklaste nivån av smart hem-system så kan du enkelt styra all valfri elektrisk apparatur, som lampor, värmeelement med mera, enkelt från din dator eller den egna mobilen. Sätt på kaffeapparaten från sängen innan du kliver upp. Tänd golvlampan i vardagsrummet innan du går till badrummet i mitten av natten. Starta värmefläkten i sommarstugan i god tid innan du anländer så att du har en behaglig temperatur innan du anländer. Eller schemalägg & automatisera lampor eller övrig elektrisk apparatur att gå igång precis när du vill. Du kan programmera apparater att gå igång efter klockslag, veckodag eller solens upp/nedgång. Eller varför inte installera termometer/hygrometer och rörelsedetektor och styr dina apparater beroende på temperatur/luftfuktighet eller rörelse?

Det är bara fantasin som sätter gränserna för vad du kan göra!

Säkerhet
Få en notis i telefonen när ytterdörren eller brevlådan öppnas. Har alla i familjen kommit hem ordentligt? Är det någon som försöker öppna brevlådan? Är någon i färd med att försöka ta sig in i sommarstugan? Se till att ingen går in i huset när ni är på semester. Med en Wifi-ansluten kamera kan du även se vem det är som kommit in genom dörren. Och skall man på semester eller har en sommarstuga kan det även vara en fördel att kunna styra värmeelement eller värmefläktar för att hålla en minsta temperatur inomhus för att garantera att elektrisk apparatur såsom frysboxar inte går sönder när temperaturen går ner för lågt.

Kostnadsbesparing
När lampor, värmefläktar och övrig utrustning endast är påslagen när det är nödvändigt kan man minska sin elanvändning. Och minskad elräkning, som för många är en av de största utgifterna man har, kan vara av stor betydelse för många.

Kvarnåsens IT kan erbjuda installation, utbildning & support av Smart Hem-system för privatpersoner. Vi jobbar främst med produkter från Telldus. De har ett väldigt enkelt system som är användarvänligt, snabbt att komma igång med & kan byggas ut med flertalet övriga tillverkares produkter. Men har ni köpt från annan tillverkare och vill ha hjälp med installation ställer vi gärna upp.

En av de största fördelarna med Smart Hem-system är att man själv kan skräddarsy sina system och sin utrustning för att helt passa sina behov. Så man kan börja med de funktioner man själv känner att man har behov av för att sedan utöka sitt system successivt när man ser fler behov.

Kontakta oss idag och beskriv era behov så hjälper vi er att sätta upp ert Smarta Hem!